Labdarúgó NB I

Lemaradt a dobogóról a Debrecen

A kupagyőztes Debrecen hazai környezetben 3-2-es vereséget szenvedett el a Ferencvárostól a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy a tavaly bajnok nem lesz dobogós.

2013.05.26 18:51MTI

A Ferencváros több mint tizenegy év után diadalmaskodott újra Debrecenben: legutóbb 2001. november 20-án hozta el a három pontot a cívisvárosból. 

OTP Bank Liga, 29. forduló: DVSC-TEVA - Ferencváros 2-3 (1-2) Debrecen, 8500 néző, v.: Bognár gólszerzők: Coulibaly (32., 90., mindkettőt 11-esből), illetve Somália (6.), Jenner (36.), Peric (83.) sárga lap: Mészáros (18.), Spitzmüller (44.), Ferenczi J. (71.), Sidibe (93.), illetve Cukic (31.), Besic (90.) kiállítva: Máté P. (54.) 

Debrecen: Verpecz - Bernáth, Máté P., Mészáros N., Szűcs I. (Sidibe, 33.) - Bódi, Spitzmüller, Czvitkovics, Ferenczi J. - Coulibaly, Pölöskey P. (Se. Bouadla, 65.) 

Ferencváros: Jova - Somália (Peric, 56.), Klein, Besic, Sváb - Gyömbér, Cukic, Józsi (Otten, 83.) - Jenner, Böde, Holman (Ionescu, 72.) 

A szezon legjobb debreceni játékosának járó Zilahi-díjat Adamo Coulibaly vehette át a mérkőzés előtt. Az összecsapáson egy hatalmas védelmi hiba után hamar vezetést szerzett a Ferencváros, Somáliának nem okozott gondot az üres kapuba passzolni. Bő félóra elteltével egy büntetővel egyenlített a magasabb fokozatba kapcsolt Debrecen, de az öröme nem tartott sokáig, mert négy perccel később Jenner ziccerben mattolta Verpeczet. 

A csapatok remek iramú, látványos első félidőt produkáltak a kissé vizes talajon. A fordulást követően a durva szabálytalanságot elkövetett Máté kiállítása nehéz helyzetbe hozta a hazaiakat. A tíz emberrel küzdő Debrecen azonban sorra vezette a támadásokat, ám a vendégek jól állták a rohamokat, sőt, a 83. percben egy gyors kontra végén növelték előnyüket. 

A második 11-esét is értékesítő Coulibaly találatát követően még a ráadásban is harcolt a piros-fehér csapat, de egyenlítenie már nem sikerült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.