Egy tornász és egy kick-boxos

Berki és Dancsó az év sportolója

A tornász Berki Krisztián és a kick-boxos Dancsó Zoltán lett az elmúlt év sportolója a Nemzeti Sportszövetségnél (NSSZ), amely a hagyományoknak megfelelően az idén is díjazta a hazai sportélet tavalyi legjobbjait.

2012.02.17 19:50MTI

A Gödöllői Királyi Kastélyban rendezett ünnepségen díjat kaptak az év sportolói, edzői, az év utánpótláskorú sportolói, az év sportvezetői, az év sportújságírói, valamint a "Sportolók egészségéért 2011" elnevezésű kategória legjobbjai.
   
Berki és Dancsó az úszó Gyurta Dánielt és a kenus Vajda Attilát előzte meg, azaz csaknem ugyanúgy állt össze az élcsoport, mint a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által rendezett hagyományos Év sportolója szavazáson, ahol Berki, Gyurta, Vajda volt a sorrend.
   
Ők hárman egyébként, valamint a szintén elismerésben részesített edzőik nem voltak ott az ünnepi eseményen, mert valamennyien külföldi edzőtáborozáson vesznek részt.
   
Gémesi György, az NSSZ elnöke köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a magyar sportirányítási rendszerben elkezdődött integráció miatt ebben a formában utoljára került sor a gálára, de bízik abban, hogy a díj valamilyen formában a Magyar Olimpiai Bizottság keretei között is megmarad.
   
Az elnök hangsúlyozta, hogy az elmúlt esztendő is bővelkedett kiemelkedő magyar sporteredményekben, s hozzátette: az elismerések értékét az adja, hogy azokat a sportszakemberek véleménye alapján ítélte oda az NSSZ elnöksége.
   
Kitért arra is, hogy a nem olimpiai sportágak képviselőit is minden kategóriában díjazták.

A díjazottak:
     Az Év Sportolója 2011:
1. Berki Krisztián (torna) és Dancsó Zoltán (kick-box)
2. Gyurta Dániel (úszás)
3. Vajda Attila (kajak-kenu)
    Az Év Utánpótlás sportolója 2011:
1. Kovács Sarolta (öttusa) és Senánszky Petra (búvárúszás)
2. Csipes Tamara (kajak-kenu)
3. Németh Zsanett (birkózás) és Szegedi Döme (karate)
    Az Év Edzője 2011:
1. Pálvölgyi Miklós (öttusa)
2. Széles Sándor (úszás) és Sajó Zoltán (karate)
3. Vécsi Viktor (kajak-kenu) és Kovács István (torna)
    Az Év Sportvezetője 2011
1. Nyíri Iván (búvárúszás) és Schmidt Gábor (kajak-kenu)
2. Molnár Zoltán (MOB)
3. Altorjai Sándor (torna)
    Az Év Sportújságírója 2011:
1. Kaszala Claudia, Bányász Árpád, Molnár Mátyás
    A Sportolók Egészségéért 2011:
1. Lénárt Ágota
2. Babindák Elvíra
3. Berka Imre
    Életműdíj:
Szepesi György
    "NSSZ - A Magyar Sportért" Különdíj
Ferjáncz Attila

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.