Elfogadták a módosított alapszabály-tervezetet

A törvény kötelez: lemond a Magyar Olimpiai Bizottság

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége pénteki ülésén úgy határozott, hogy a jövő vasárnap esedékes közgyűlésen - törvényi kötelezettségeinek eleget téve - lemond a módosított alapszabály elfogadását követően.

2012.02.17 15:43MTI

A MOB tájékoztatása szerint a közgyűlés első napirendi pontja az elnöki tájékoztató lesz az elmúlt időszak eseményeiről és a sporttörvény módosításáról. Ezután következik a MOB alapszabályának módosítása a 2011. évi CLXXII. törvény változásainak megfelelően, majd az új MOB-tisztségviselők választása.
   
A február 26-i közgyűléssel kapcsolatban elhangzott, hogy a sporttörvény értelmében "a MOB e törvény hatálybalépését követő 60 napon belül köteles közgyűlést tartani, amelyen döntenie kell tagságáról, meg kell állapítania az e törvényben foglaltaknak megfelelően módosított alapszabályát, elnökségét, felügyelő bizottságot és tisztségviselőket kell választania, létre kell hoznia szakmai tagozatait".
   
A sporttörvény szerint az eddigi öt helyett egyetlen köztestület, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) veszi át az irányító szerepet a magyar sportban, állami feladatokat ellátó civil szervezetként.
   
A pénteki ülésen egyhangúlag elfogadták a sporttörvény változásait is tartalmazó módosított alapszabály-tervezetet, döntés született a Gerevich ösztöndíjakról, a 2012. évi olimpiai felkészülésre biztosított állami támogatásokról, valamint az idei MOB kitüntetésekről (Média-díj, Nők a Sportban-díj) is.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.