Kulturális nagykövet lett a kosaras legenda

Még magasabbra tört Abdul-Jabbar

Kareem Abdul-Jabbart, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) történetének egyik legjobb játékosát az ország kulturális nagykövetének nevezte ki Hillary Clinton, az Egyesült Államok külügyminisztere.

2012.01.20 07:59MTI

A hatszoros NBA-bajnok center a munkája során a nevelés fontosságát, a szociális és faji tolerancia szükségességét és a kulturális sokszínűség elfogadását népszerűsíti majd.
   
"Óriási megtiszteltetés ez a számomra, boldog vagyok, hogy úgy gondolták, én vagyok erre a feladatra a legalkalmasabb személy" - nyilatkozta az NBA történetének legtöbb pontját szerző (38 387), legendás játékos.
   
A 64 éves Abdul-Jabbar a jövőben a világot járja majd, első útja Brazíliába vezet, ahová vasárnap indul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.