Hazai pályán kapott ki

Rooney szerint Pepe egy idióta

Az esztendő első El Clásicóján, a labdarúgó Spanyol Király Kupa negyeddöntőjének szerdai első felvonásán a Real Madrid hazai pályán kapott ki 2-1-re az FC Barcelonától, amely Pep Guardiola irányításával negyedik esztendeje őrzi veretlenségét a Santiago Bernabéu Stadionban.

2012.01.19 11:55MTI

A csúcstalálkozóban sok örömét nem lelte a nyolcvanezres hazai közönség, amely kifütyülte a José Mourinho által irányított fővárosi elitalakulatot, jóllehet a királyi gárda a félidőben - az utóbbi időben sokat bírált Cristiano Ronaldo góljával - még vezetett a katalán szupercsapat ellen.
 
A Barca ezzel együtt gyakorlatilag végig uralta a játékot, s a hátvéd Carles Puyol bombafejesével és a világ legjobbjának a minap sorrendben harmadszor is megválasztott Lionel Messi parádés passzából eredményes Eric Abidal találataival fordítani és nyerni tudott.
 
A Camp Nou Stadionban egy hét múlva esedékes visszavágón ennél fogva nemcsak helyzeti, de gólelőnyből is vág neki az újabb kilencven percnek Guardiola legénysége, amely erkölcsi győztese is lett a találkozónak Pepe otrombasága miatt.
 
A legfőképpen sportszerűtlenségeiről elhíresült védő ezúttal alattomosságával szerzett újabb ellenségeket magának, amikor is a földön ülő Messinek szándékosan rálépett a kezére, ám megúszta az argentin megtiprását, mivel a játékvezető nem észlelte az esetet. 

Állítása szerint Mourinho sem látta, mit tett Pepe, és a vezetőedző a meccs utáni sajtótájékoztatón inkább azt hangoztatta, hogy őt támadják, ne a játékosait. 

A szintén portugál Ricardo Carvalho is védelmébe vette az amúgy egy másik durvaságáért sárga lappal figyelmeztetett Pepét, mondván, hogy csapattársa "olykor a megengedett határ közelében futballozik, de mindig a labdát akarja megszerezni és tisztán játszik". Guardiola elzárkózott az eset kommentálásától, irányító középpályása, Xavi ugyanakkor leszögezte: amit Pepe művelt, az "brutális volt". 

A brazil jobbhátvéd, Daniel Alves pedig annyit tett hozzá, hogy a madridi labdarúgó "nem először tesz ilyesmit". Az ügyben még Wayne Rooney, a Manchester United angol válogatott csatárkiválósága is állást foglalt, Twitter-oldalára a mérkőzés után a következőket írva: "Pepe. Micsoda egy idióta."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.