A csúcson hagyja abba?

Visszavonulását fontolgatja a legendás ausztrál paralimpikon

Greg Smith a 2012-es londoni paralimpián Ausztrália zászlaját vihette a megnyitó ünnepségen, majd hazája kerekesszékes rögbicsapatával aranyérmet szerzett. Mostani és korábbi sikerei ellenére a visszavonulást fontolgatja.

2012.10.27 20:26ma.hu

A 45 esztendős sportoló korábban Victoriában erőnléti felkészítőként tevékenykedett a hadseregnél, de egy 1986-os autóbalesetben súlyosan megsérült, és mellkastól lefelé lebénult.

A paralimpikon 1992-ben Barcelonában, 1996-ban Atlantában és 2000-ben Sydney-ben atlétaként szerepelt és nyert összesen három aranyérmet, két ezüstöt és két bronzt. Atlétika pályafutását az ausztráliai sikereket követően rögbire váltotta. 2008-ban Pekingben ezüstéremnek örülhetett a csapat tagjaként, majd a 2012-es londoni játékok alkalmával már aranyérmet akasztottak a Kanada ellen 66-51-re megnyert döntőt követően.

A sikerekben igen gazdag sportolói pályafutását valószínűleg hamarosan, a csúcson fejezi be Ausztrália büszkesége.

”Úgy érzem, hogy most kell befejeznem. A 2016-os brazíliai világverseny nagyon messze van, oda már nem hiszem, hogy megyek. Iszonyatosan élveztem az elmúlt időszakot, és nagyon sok élménnyel gazdagodhattam” – mondta a sportoló.

Greg élete a balesetet követően nagyon megváltozott, de ő nem adta fel, és keményen megdolgozott a sikereiért.

”Fantasztikus érzés, hogy elmondhatom magamról, hogy két sportban is a legjobbak közé tartozhattam, és ilyen színvonalon tudtam teljesíteni” – nyilatkozta az ausztrál.

Jason Hellwig, az ausztrál paralimpiai bizottság vezérigazgatója és az ausztrál paralimpiai csapatok menedzsere tökéletes választásnak tartja, hogy Greg Smith vitte a zászlót a nyitóünnepségen.

”Greg a paralimpiai mozgalom erkölcsi tisztaságának és erényeinek a tökéletes megtestesítője. Remek csapatjátékos, aki alázatosan és odaadóan végzi el feladatait. Ő egy igazán különleges karakter hatalmas sportolói eredményekkel” – méltatta a sportolót a vezető. „Azt hiszem egy ország zászlaját vinni egy ilyen esemény megnyitóján különleges élmény lehet mindenki számára.”

Ha szeretne képben lenni a labdarúgó magyar válogatott háza táján történtekkel, akkor a Sport.ma.hu ideális választás az ön számára, míg a fogadási tippek megtekintéséért ide klikkeljen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.