Olimpia

Hegedűs Csaba szerint idén megkaphatja Hatos a bronzérmet

Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke nem számít hosszú jogi procedúrára az üzbég Szoszlan Tyigijev doppingügyében, ezért szerinte Hatos Gábor még idén megkaphatja a szabadfogásúak 74 kg-os kategóriájának olimpiai bronzérmét.

2012.09.18 13:23MTI

A szombathelyi versenyző ellen a harmadik helyért rendezett mérkőzésen győztes Tyigijev Londonban adott mintájában doppingszer nyomaira bukkantak az ellenőrök, s az üzbég birkózó nem kérte a B próba ellenőrzését.

"A körülményeket ismerve, ebben az esetben nem lehet elhúzódó jogi procedúrára számítani" - mondta Hegedűs kedden a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. "Azt gondolom, Hatos Gábor éremszerzése rövidesen véglegessé válhat, s az idén még biztosan a nyakába akaszthatja a bronzot. Az érmet egyébként a nemzetközi birkózószövetség valószínűleg elküldi majd Budapestre, s itt adjuk át a versenyzőnek."

A magyar sportvezető már egy múlt pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy Raffae:l Martinetti, a nemzetközi szövetség (FILA) elnöke hivatalosan értesítette az MBSZ-t az esetről, s egyben jelezte, a FILA kezdeményezni fogja, hogy Hatos kapja meg az érmet.

A szombathelyi birkózó a londoni olimpián szerepelt magyar csapat hatodik bronzérmese lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.