Kitaláltuk már, milyen legyen az ünnepi asztal?

Fotók - Odabent csinálhatunk fehér karácsonyt is!

Közeledik az advent, a karácsony időszaka: ilyenkor nemcsak az ajándékok beszerzése kezdődik meg, a dekorációs ötletek begyűjtése is, hiszen a karácsonyfa és az ünnepi asztal is díszbe kell hogy öltözzön!

Otthon - ötletes dekorációk a karácsonyi asztalra! képgaléria

2011.11.23 15:55ma.hu

Ha nem lesz idén fehér a karácsony, akkor is fehérré tehetjük - az ünnepi asztalt és a díszítést. A világoskék és a fehér színekkel készülő dekoráció sajátos hangulatot teremt.

Ötletekért KATT a fotóra! - Fotó: allyou.com

Vegyük elő a tél színeit: a fehér étkészlethez világoskék terítő, szalvéták és gyöngyös, ezüstös színű szalvétagyűrűk passzolnak, papír-hópelyhek kerülnek az ablakra, az asztal közepére pedig műhóval befújt dekoráció.

A terítékek mellé személyre szabott ajándéktasakokat készíthetünk, girlandból készült, hajtogatott név-kezdőbetűkkel.

A hagyományos karácsonyi színek - piros, sötétzöld és fehér - kedvelőinek a meleg hangulatú dekoráció ajánlott: a mélyzöld fenyőfa ágak remekül mutatnak a faszínű papírral bevont, piros szalaggal megkötött, rusztikus hatású tartóban.

A piros és zöld szalvétákra keményebb papírból készült, hajtogatott karácsonyfa motívumok kerülnek.

Dekorációként szolgálhatnak a rácsra kötött, hófehér pom-pomok is - úgy festenek, akár egy-egy hógolyó. Lessünk néhány mutatós ötletet!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.