Ki fog örülni a csilláros jurtának?

Képpel: Recesszió? Ez a karácsonyi ajándék rácáfol!

A nomád ázsiai népek "könnyűszerkezetű" laka, a jurta is bekerült a karácsonyi ajándékajánlások közé az amerikai Neiman Marcus áruház katalógusában, ráadásul csillárral.

2011.11.09 15:55MTI

A kötet olyanok számára tanácsol ajándékokat, akiknek megvan mindenük - ami kell -, ezért aztán hadd kapjanak olyasmit, ami nemigen kell. A szóban forgó luxusjurta - mert nem holmi "mezei" holmi - ára 75 ezer dollár, azaz bő 15 millió forint.

Karácsonyfa alá nemigen fér, viszont egy karácsonyfa bőven belefér. A hordozható, köralapú építmény átmérője 6 méter, falát kézzel festették díszesre és hozzávaló kristálycsillárral kapható - ami némiképp az autentikusság rovására megy.

Fotó: Courtesy of Neiman Marcus/newsfeed.time.com

Akinek nem elég jó még a luxusjurta sem, az vehet például tíz fős világkörüli virágkörutat.

Ennek ára 420 ezer dollár - csaknem 90 millió forint -, állomásai közt van a svájci Merges tulipánfesztiválja, Athén virágkarneválja, Avignon rózsakiállítása.

Aki csak olcsóbb ajándékot engedhet meg magának, annak az áruház 5 ezer dolláros - 1 millió forintos - whiskykostolós "beutalót" javasol a programhoz passzoló skótdudálással és szakértő kortykalauzzal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.