Próbáltuk már a savanyú káposztás csirkét?

Káposztából figyel a csirkehús - és finom!

Bár savanyú káposztával leginkább a töltött káposztát tudjuk elképzelni, ez az íz a csirkehúshoz is passzol. Hogyan készül a káposztás csirke?

2011.11.15 06:29ma.hu - Fotó: foodandwine - culinarydisaster.com

Túl sok minden nem kell ennek az ízletes csirkeételnek az elkészítéséhez, bár elsőre a savanyú káposztás változat talán meglepő lehet.

Fotó: culinarydisaster.com

Hozzávalók:

- 1,5 kg-os csirke
- 50 dkg savanyúkáposzta
- 1 kis vöröshagyma
- pirospaprika
- tejföl
- 15 dkg gomba

A feldarabolt csirkét bekenjük pirospaprikával, sózzuk. A káposzta felét lábosba tesszük, rárakjuk a csirkét, a felszeletelt vöröshagymát, arra a maradék káposztát, a tetejére a negyedekre vágott gombát.

Félig felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk (kb. egy óra). Tálaláskor bőven meglocsoljuk tejföllel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.