Finom és laktató a töltött csirke
Ízetes, ha a hasába zöldborsót tömünk
A zöldborsó kedvelőinek ízletes választás lehet a borsós csirke - telítő és finom étel, és elkészítése sem egy ördöngősség.
2011.10.17 06:25ma.huA sült csirke mindig beválik, de külön élvezetes, ha valamilyen újítással készül: a zöldborsós csirke ideális ebéd lehet.
Hozzávalók:
- 1 csirke
- 50 dkg zöldborsó
- ételízesítő
- bors
- szerecsendió
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 3 csirkemáj
- bazsalikom
A borsót kevés olajon és vízzel félpuhára főzzük. A májat külön megfőzzük, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a borsóhoz. Ráütjük a tojást, ízesítjük, jól összekeverjük, és a csirke hasüregébe töltjük.
A nyílásokat hústűvel zárjuk le. A csirkét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kevés bazsalikommal meghintjük. 250 C-on fólia alatt sütjük, alá olajat és 2 dl vizet öntünk.
Ha megpuhult, az alufóliát levesszük, és jól meglocsolva a zsiradékkal, szép pirosra sütjük.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 23:03 Őrizetbe vettek egy novajidrányi férfit, aki életveszélyesen bántalmazott egy nőt
- 22:02 AM: Magasabb jövedékiadó-visszatérítés jár a gázolaj után
- 21:01 Ágh Péter: a kistelepülésekre erőforrásként kell tekinteni
- 20:59 AM: Töretlen a fejlődés az agráriumban
- 19:55 Távozik posztjáról a Pénztárszövetség elnöke
- 18:54 EM: négy év alatt több mint hétszeresére nőtt a tisztán elektromos járműpark Magyarországon
- 17:50 Orbán Viktor: 2024. június 9-e sorsdöntő nap lesz Európa történelmében
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06