Igényel egy kis előkészületet, de megéri!
Csirke és tojás: a titok csak a rétegek száma!
A csirke mindig jó választás egy ízletes ebédhez, ha azonban egy új variáció kerül az asztalra, mindenki örül majd!
2011.10.16 07:29ma.hu - Fotó: frecklesandfun.blogspot.comA rakott csirkemell igényel némi előkészületet, de megéri: titka a rétegezés, páratlanul finom étel válik belőle!

Négy kifilézett csirkemellet nagyobb darabokra vágunk és 2 órára - lehet hosszabb időre is - tejbe áztatjuk.
Egy tűzálló tál alját vékonyan beolajozzuk, az alaposan lecsöpögtetett mellfilé egyik oldalát sózzuk, a másikat pedig megszórjuk ételízesítővel.
Rakunk egy sor húst, a tetejére tojásokat ütünk, enyhén sózzuk. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg tart a hús. A tojások száma étvágyunktól függ.
A tetejére 1 pohár tejfölt kenünk. Megszórjuk reszelt sajttal és őrölt szerecsendióval. Az ételt gazdagíthatjuk még apróra vágott gombával is. Forró sütőben készre sütjük.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 6:45 Itt a csontgyűjtő hernyó - falánk kis lény a rémálmokból
- 22:05 El Cono - rejtélyes piramis az Amazonas mélyén
- 20:04 Kós Hubert simán nyert 200 méter háton Floridában
- 18:02 Trump pápaként? - AI-generált képpel és kijelentéseivel kavart vihart az amerikai elnök
- 16:01 Pápaválasztás - Már elkészült az új pápa ruhája, három különböző méretben
- 14:59 Az Egyesült Államok törölte Romániát a vízummentességi programból
- 12:58 Több száz fiatal csapott össze egy hollandiai üdülőhelyen
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06