Szép pirosra, ropogósra...
A csirke konyhasón sül, de ez titok!
Hallhattunk már eleget a túlzott sófogyasztás hátrányairól, ám vannak receptek, amelyekből a sót egyszerűen nem lehet kihagyni.
2011.10.04 06:29ma.hu - Fotó: beachloverkitchen.comA só nem a legegészségesebb ízesítőnk, sőt. A túlzott sófogyasztásért könnyen betegségekkel fizethetünk, ám ha mértékkel alkalmazzuk, egy-egy fogáshoz ideális ízfokozó. Ilyen a konyhasón sült csirke is.
Hogyan is készül? Szerezzünk be egy 1,5 kg-os csirkét. Szárnyainak a végét és a nyakát vágjuk le.
Ezután tepsibe terítünk 1 kilogramm sót, ráfektetjük a csirkét és sütőben, kb. 1 órán át sütjük. A só átjárja, így szép pirosra sül. Tetszés szerinti köret készüljön hozzá!
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 16:51 Nem találják az éjszakai motorcsónak-baleset áldozatait - horgászok, sportolók, kirándulók segítségét kérik - videó
- 15:19 Műtét helyett kemoterápia is elegendő lehet a heredaganat kezelésére
- 14:15 Brit védelmi miniszter: Nagy-Britannia nem akar konfrontációba kerülni Oroszországgal
- 13:11 Cannes - Folytatódott a hollywoodi hangulat a fesztiválon
- 13:03 Hajóbaleset Verőcénél - OMSZ: fej- és kulcscsontsérülést szenvedett a balesetet túlélő férfi
- 13:02 Hajóbaleset Verőcénél - OKF: a parton, a vízen és a levegőből is kutatnak az eltűntek után
- 12:19 A PGA Championships verseny előtt tartóztatták le a világranglistát vezető Scottie Schefflert
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06