Husival töltve finom főétel a palacsinta

Még jó, hogy a csirke nem érzi, mikor betekerjük

Nemcsak kakaósban és lekvárosban lehet gondolkodni, ha a sós változatokat is kedveljük, töltsük meg otthon hússal a palacsintát!

2011.10.11 06:29ma.hu - Fotó: rosemaryconley.tv

A sós palacsinták kedvelői bizonyára lelkesedni fognak a csirkés palacsinta elkészítéséért, amely leves mellé igazán telítő főétel lehet.

Fotó: rosemaryconley.tv

Hozzávalók 4 személyre:

- 1 kis hagyma
- 15 dkg gomba
- 2 főtt csirkemell (vagy ennek megfelelő mennyiségű más, maradék szárnyas hús)

- 2 evőkanál olaj
- 4 dl víz
- 1 pörkölt alap
- 15 dkg konzerv zöldborsó (elhagyható)
- 6 palacsinta

A hagymát és a gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A húst falatnyi darabokra vágjuk. Az olajon kissé megpirítjuk a hagymát és a gombát. Felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a pörkölt alapot.

Felforraljuk és hozzáadjuk a zöldborsót. Amikor az összes alkotórész megpuhult, a felesleges szaftot leszedjük és a keveréket a palacsintákba töltjük.

A pörköltszaftot mártásként adjuk a palacsinta mellé. A töltelékhez adhatunk zöld vagy piros húsú paprikát is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.