Finom és laktató a töltött csirke
Ízetes, ha a hasába zöldborsót tömünk
A zöldborsó kedvelőinek ízletes választás lehet a borsós csirke - telítő és finom étel, és elkészítése sem egy ördöngősség.
2011.10.17 06:25ma.huA sült csirke mindig beválik, de külön élvezetes, ha valamilyen újítással készül: a zöldborsós csirke ideális ebéd lehet.

Hozzávalók:
- 1 csirke
- 50 dkg zöldborsó
- ételízesítő
- bors
- szerecsendió
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 3 csirkemáj
- bazsalikom
A borsót kevés olajon és vízzel félpuhára főzzük. A májat külön megfőzzük, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a borsóhoz. Ráütjük a tojást, ízesítjük, jól összekeverjük, és a csirke hasüregébe töltjük.
A nyílásokat hústűvel zárjuk le. A csirkét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kevés bazsalikommal meghintjük. 250 C-on fólia alatt sütjük, alá olajat és 2 dl vizet öntünk.
Ha megpuhult, az alufóliát levesszük, és jól meglocsolva a zsiradékkal, szép pirosra sütjük.