Park Csan-vuk iPhone-nal forgatott

Az Oldboy rendezője új produkcióval rukkolt elő

Az új médium technikai lehetőségeit akarta kihasználni, ezért forgatta legújabb rövidfilmjét iPhone-nal - mondta Park Csan-vuk nemzetközi hírű filmrendező új produkciója dél-koreai bemutatója előtt.

2011.01.13 14:35MTI

Az Oldboy és a Szomjúság cannes-i fesztiváldíjas alkotója testvérével, az ugyancsak filmrendező Park Csan-kjonggal készítette a Paranmandzsang (Az élet hullámhegyei és -völgyei) című filmet, amely műfajilag a horror és a fantáziafilm elemeit ötvözi, ugyanakkor a humor sem hiányzik belőle.

A harmincperces produkció 133 ezer dolláros (28 millió forintos) költségvetésének egy részét az iPhone dél-koreai forgalmazója állta, amely tavaly rövidfilmfesztivált is rendezett az okostelefonnal forgatott produkciók számára az ázsiai országban.

A 48 esztendős filmes és öccse két telefont használt a film forgatására, de a munkában közreműködő stábtagok is készítettek iPhone-jaikkal saját szemszögükből felvételeket, amelyek közül némely olyan izgalmasnak bizonyult, hogy belekerült a filmbe.

"Ugyanúgy forgattunk, mintha mozifilmet készítenénk, csak kisebb kamerával. Azt akartuk, hogy a jelenetek dinamikusak legyenek, és ki tudtuk aknázni az iPhone kamerájának spontaneitását és mozgékonyságát" - magyarázta a rendező.

Mint mondta, a kérdéses produkció természetétől függ majd, hogy ismét forgat-e készülékével.

De hozzátette: szerinte semmiféle újgenerációs okostelefon nem szárnyalhatja túl a filmet magát.

"Az okostelefonokkal forgatott filmek talán több érdeklődést váltanak ki pillanatnyilag. De ahogy telik az idő, a filmvásznon megjelenő történetek és színészek sokkal fontosabbak lesznek" - jósolta Park Csan-vuk, akinek rövidfilmje január 27-én kerül a dél-koreai mozikba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.