Peter Yates 81 éves volt

Elhunyt a híres filmrendező

Elhunyt Peter Yates brit filmrendező; a San Franciscó-i zsaru és más nagy sikerű filmek alkotója 81 éves volt.

2011.01.11 16:15MTI

Ügynöke, Judy Daish tájékoztatása szerint a művészt vasárnap érte a halál Londonban.

Peter Yates nevéhez fűződik a filmtörténet egyik leghíresebb jelenete, a San Franciscó-i zsaru című film autós üldözése Steve McQueen és egy Ford Mustang közreműködésével.

A brit rendező pályafutása során négy Oscar-díjat is nyerhetett volna, rendezőként és producerként egyaránt esélye volt az elismerésre Az utolsó gyönyörű nyár, illetve Az öltöztető című filmmel, ám végül nem kapott Oscart.

Yates több tucat filmet forgatott, Steve McQueen mellett dolgozott többek közt Robert Redforddal, Dustin Hoffmannal és Mia Farrow-val, valamint Peter OÍToole-lal is. Utolsó munkáját 2004-ben A béke szigete címmel forgatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.