Egyik jelölt sem kapta meg a kellő támogatást

Nem sikerült színházigazgatót választani Pécsen

Nem sikerült megválasztani a Pécsi Nemzeti Színház igazgatóját, mert a városi közgyűlés csütörtöki ülésén egyik jelölt sem kapta meg a képviselők többségének támogatását.

2010.09.17 10:15MTI

A teátrum vezetői posztjára a színházat mintegy két évtizede irányító Balikó Tamás mellett Dörner György, Rázga Miklós, Márton András színművész, valamint Béres Attila és Rusznyák Gábor rendező pályázott.

Mind a hat jelentkezés érvényes volt, s bár a szakmai előkészítő bizottság Balikó Tamás és Márton András pályázatát részesítette előnyben, az önkormányzat kulturális bizottságának támogatását egyikük sem nyerte el, ahogy a közgyűlését sem. Balikó Tamás megbízatása jövő év február 15-én jár le, s mivel a pályázat eredménytelen lett, az intézményvezető személyéről az októberi választások után felálló új közgyűlésnek kell döntenie egy új eljárás keretében.

A korábban meghirdetett pályázati kiírás szerint a vezető 2011. február 16-tól öt éven át töltheti be a tisztséget. A jelentkezőkkel szemben követelmény a felsőfokú szakirányú végzettség és legalább ötéves szakmai gyakorlat.

Elvárás a műfaji sokszínűségre, a hazai opera-, musical- és operettkincs bemutatására való törekvés, s emellett az is, hogy az intézmény fokozottan vegyen részt a fiatalok színházra nevelésében, a színházlátogatók között a gyermek és ifjúsági korosztály arányának növelésében.

Az igazgatónak a gazdasági viszonyok, támogatások figyelembevételével, optimálisan kell megterveznie a teátrum működtetését, kihasználtságát, és feladata az intézmény operatagozatának fejlesztése, továbbá a Pécsi Balett szerepének erősítése is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.