Csaknem száz szereplő működik közre

A Hair komolyzenei változata zárja a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivált

A produkcióban énekes szólisták és szimfonikus zenekar, csaknem száz szereplő működik közre. A híres Broadway-musical, a Hair komolyzenei változata zárja csütörtök este a huszadik Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivált, a produkcióban énekes szólisták és szimfonikus zenekar, csaknem száz szereplő működik közre.

2010.08.10 12:20MTI

A koncerten először Beethoven VII. szimfóniája szólal meg a Musica Sonora Kamarazenekar előadásában. Az együttes erre az alkalomra erős vonóskarral kiegészülve szimfonikusként játszik.

Ezután Hair zárja az estet és a fesztivált. Beethoven egy másik műve, a Prométheusz című balettzene formája és hangszerelése adta az egyik ötletet ahhoz, hogy a kultuszmusical, a Broadway-n 1968-ban bemutatott Hair szemelvényeiből mintegy ötven perces szimfonikus alkotást formáljon Pejtsik Péter - mondta el az MTI-nek Illényi Péter, a zenekar művészeti vezetője, az est karmestere.

Pejtsik Péter az egyik legkeresettebb hangszerelő, több művet írt Ákosnak, a Crystalnak, Balázs Fecónak. A program egyébként lemezbemutató koncert, a Vajdahunyadvárban lesz először kézbe vehető a Hairből készült CD. Az énekes szólisták a hangversenyen és a felvételen: Andrejszki Judit, Pejtsik Bogi, Bozi Péter és Légrádi Gábor. Közreműködik az Oláh Márta vezette Semmelweis Vegyeskar.

A Musica Sonora Kamarazenekar - a név jelentése "jól csengő, jól zengő zene" - 1998-ban alakult a budapesti Szent István Gimnázium Jubileumi Zenekarának részben egykori alapító, részben későbbi tagjaiból.

A zenekar repertoárja kezdetben főként preklasszikus és klasszikus korok kamarazenekarra írott műveiből állt, amely azóta kiegészült a romantikus és a kortárs "nagyzenekari" irodalommal is.

A zenekar karmestere és művészeti vezetője Illényi Péter, a Bartók Rádió zenei rendezője, aki 2007 januárja óta van a zenekar élén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.