Spartacus: Vér és homok

"Szandálos-kardozós-meztelencsajos" szupersorozatot indít az HBO

A Római Köztársaság leghírhedtebb lázadójának jól ismert történetét kelti életre a Spartacus: Vér és homok című látványos sorozat. A szülőföldjétől és szeretett asszonyától elszakított Spartacust az aréna kegyetlen világába száműzik, ahol a vér és a halál a fő szórakozás. De nem minden harcot vívnak meg a homokban...

2010.05.18 08:22ma.hu

Az árulás, a korrupció és a testi örömök csábítása folyamatos kihívást jelentenek a harcos gladiátor számára. A túléléshez túl kell nőnie emberi mivoltán. Túl gladiátori mivoltán. Legendává kell válnia.

A túlélésért folytatott küzdelem június 1-jén veszi kezdetét az HBO műsorán. A Starz Entertainment akciódús, látványos, újszerű effektusokat és brutális csatajeleneteket elegyítő, 13 részes, saját gyártású sorozata Spartacus (Andy Whitfield), a trák harcos történetét meséli el, akit a rómaiak foglyul ejtettek, rabszolgasorba kényszerítettek, és végül Batiatus (John Hannah) és felesége, Lucretia (Lucy Lawless) gladiátorképzőjében kötött ki. Az arénában napról napra az életéért kell harcolnia halálos ellenségeivel a brutális kiképző, Doctore (Peter Mensah) korbácsütései közepette.

Spartacus azonban lázadó ösztöne, felesége, Sura (Erin Cummings) iránt érzett lángoló szerelme és kiváló harcos képességei segítségével látszólag reménytelen csaták egész sorát nyeri meg.

A Spartacus: Vér és homok egyedi látásmódja és látványvilága Grady Hall, Jesse Warn, Michael Hurst, Chris Martin-Jones, Rowan Woods, Glenn Standring és Rick Jacobson rendezőknek, illetve Sam Raimi (Evil Dead - Gonosz halott), Rob Tapert (Átok - The Grudge), Joshua Donen (Gyorsabb a halálnál) és Steven S. DeKnight (Smallville, Buffy, a vámpírok réme) produceri munkájának köszönhető.

A sorozat főbb szerepeiben látható: az ausztrál Andy Whitfield (McLeod lányai), Spartacus megformálója; Lucy Lawless (Xena: A harcos hercegnő) mint Lucretia; John Hannah (A múmia, Négy esküvő és egy temetés) mint Batiatus és Peter Mensah (300, A hihetetlen Hulk) mint Doctore.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.