Igazi különlegességgel indult a 2009-es év!

7 Arany Glóbusz az HBO-nak!

Igazi különlegességgel indult a 2009-es év az HBO műsorán: a csatorna január 11-én élő adásban közvetítette a 66. Golden Globe díjátadó gálát. Minden más tévétársaságot túlszárnyalva az HBO saját gyártásai és azok szereplői összesen 22 jelölést tudhattak magukénak az idei évben, melyek közül végül hét kategóriában vihették haza az arany szobrocskát a díjazottak.

2009.01.12 17:30ma.hu
Anna Paquin

Helyi idő szerint tegnap este 8-kor adták át a Los Angeles-i Beverly Hiltonban a 66. Arany Glóbusz díjakat, amit a Hollywood Foreign Press Associaton, azaz a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szövetsége ítél oda évről-évre a filmes és televíziós szakma alkotóinak és alkotásainak. 

Miután tavaly a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja miatt elmaradt az ünnepélyes díjátadó, idén többszáz sztár részvételével zajlott le a díszes ceremónia. Az Oscar előszobájának is nevezett gáláról filmes kategóriákban többek között Kate Winslet, Mickey Rourke, Colin Farrell térhetett haza az elismeréssel, televíziós műfajokban pedig a várakozásoknak megfelelően tarolt a John Adams című HBO saját gyártású minisorozat. 

Külön öröm a legújabb HBO saját gyártás sikere, Anna Paquin trófeája a True Blood – Inni és élni hagyni című sorozatban nyújtott alakításáért. A Golden Globe gála az HBO műsorán 2008. január 11-én, hajnali 2 órakor eredeti nyelven volt látható, január 13-án, kedden pedig 19 órától vágva és feliratozva is megtekinthetik a nézők. 

HBO díjak a 66. Golden Globe gálán: 
Legjobb mini-sorozat, tévéfilm: John Adams
Legjobb főszereplő minisorozatban vagy tévéfilmben: Paul Giamatti 

A John Adams, decembertől volt látható az HBO2 műsorán, jelenleg az HBO Digital szolgáltatás előfizetői élvezhetik.

Legjobb női főszereplő mini-sorozatban, tévéfilmben: Laura Linney (John Adams)

Legjobb férfi mellékszereplő sorozatban, mini-sorozatban vagy tévéfilmben: Tom Wilkinson (John Adams)

Legjobb női főszereplő tévésorozatban: Anna Paquin (True Blood – Inni és élni hagyni, február 3-tól az HBO műsorán)

Legjobb színész tévésorozatban, drámai kategóriában: Gabriel Byrne (In Treatment)

Legjobb női mellékszereplő sorozatban, mini-sorozatban vagy tévéfilmben: Laura Dern

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.