Bővített műsorokkal várja nézőit!

Új köntösben a Duna Televízió műsorai

Megújult díszletű, interaktív elemekkel bővített műsorokkal, a magyarság jelképeit szimbolizáló főcímekkel, és hazánk világörökségi helyszíneit bemutató csatornaazonosítókkal várja nézőit a Duna Televízió az őszi műsorrács indulásával, 2009. szeptember 14-étől.

2009.09.09 22:30ma.hu

Új arculatot kapnak a hír-, sport - és közéleti műsorok, valamint látványos elemekkel bővül az időjárás-jelentés. A Duna Televízió arculatváltásának lényege: letisztult, elegáns látványvilág, a nyugalom és a stabil értékrend megteremtése.

A Híradó és a DunaSport megreformált épített stúdióból; a Közbeszéd, a Heti Hírmondó, a TÉRkép és az Időjárás átalakított virtuális stúdióból jelentkezik szeptember 14-étől.

- „Az épített díszletben lévő műsorokhoz egy könnyen formálható, egységes díszlet-világítás koncepciót alakítottunk ki. Minden díszletet derűs, világos felületek jellemeznek” – mondta el Kázsmér Kálmán, a Duna Televízió vezető rendezője.

Az arculati –és grafikai elemek is változnak, így például minden átalakított műsor új főcímmel büszkélkedhet. A Híradó főcíme alatt a magyarság jelképei, így a Szent Korona, a Lánchíd és a Parlament is felbukkannak.

Az említett műsorok nemcsak látványvilágukban, hanem tartalmukban is változnak. Szeptember 14-étől a hír, sport- és közéleti műsorok több élő kapcsolással, telefonos bejelentkezésekkel, és a műsorokat átkötő, „promóciós elemekkel” várják a nézőket.

A Híradóban mindig kapcsolják a következő adás műsorvezetőjét is, így megtudhatjuk, hogy mivel vár minket a hírműsort követő TÉRkép, DunaSport vagy Közbeszéd.

Természetesen továbbra is kiemelt figyelmet szentel a csatorna a világ magyarságát érintő híreknek, eseményeknek; hírműsoraiban a határon túli stúdiók munkatársai is aktív szerepet vállalnak.

A Nemzet Televíziója új csatornaazonosítókkal is hangsúlyozza célkitűzését: a világ magyarságának szolgálatában áll. A műsorok közötti azonosítókon Magyarország világörökségi helyszíneit ismerhetik meg a nézők, így például a Hortobágyi Nemzeti Parkot, Hollókőt, Tokajt és a Pannonhalmi Bencés Főapátságot.

A Kárpát-medence emblematikus tájaival folyamatosan bővítjük az egyéni képi megoldásokkal készített csatornaazonosítókat.

Minden gyönyörű tájon kamerával követjük a nap járását, amit felgyorsítva láthatnak majd a nézők.

A megújult műsorokban természetesen továbbra is a Duna Televízió közkedvelt műsorvezetői várják a nézőket: Barkó Judit, Ciprusz Éva, Károlyi Gabriella, Szántó Georgina, Szőke Viktória, Szöllősi Györgyi, Varga Edit, Csáky Zoltán, Bobák Róbert, Borsa Miklós, Knézy Jenő, Melczer Zsolt, Menczer Tamás és Szebeni István.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.