Sikeres első közös évadot zár a Színházi Unió!

A Párizsi élet Szentpétervárott, operett gála Prágában!

Sikeres első közös évadot zár az Európai Zenés Színházi Unió. Legutóbb a Budapesti Operettszínházban nagy sikert aratott Párizsi életet vitte színre Szentpéterváron Béres Attila, most pedig Prágában látható két alkalommal cseh-magyar operett gála.

2009.05.28 10:10ma.hu

Május 20-án állva tapsolt az egész nézőtér a Szentpétervári Zenés Komédia Színházban. Offenbach Párizsi élet című erotikus operettjét egyszer már megrendezte a Nagymező utcában Béres Attila.
 
Gyakorlatilag ez a produkció érkezett a Néva partjára Túri Erzsébet díszleteivel, Füzér Anni jelmezeivel és Lőcsei Jenő koreográfiájával

"Segített, hogy egyszer már színpadra vihettem ezt az operettet. Most persze változtattunk rajta, meg is húztuk, s persze tanultam azokból a hibákból, amiket az Operettszínházban elkövettem" - mondta Béres Attila, akit, a kreatív stáb többi tagjával, állva ünnepeltek a nézők a premier után. 

Sokadik közös projektje volt ez a Budapesti Operettszínháznak a szentpéterváriakkal, ahogy nem először dolgozik most együtt a Nagymező utcai teátrum a prágai Karlin Színházzal sem - a csehekkel különösen szoros a kapcsolat. Május 25-én és 26-án közös operett gálára került sor. Ezzel köszöntötte Budapest az Európai Unió jelenlegi soros elnökét, Csehországot - az eseményen Demszky Gábor főpolgármester is jelen volt. 

A KERO®-rendezte műsorban megjelent az elegáns Bécs, a varázslatos Budapest, a csókos Párizs, a titokzatos Kelet, a hólepte Moszkva, végül a programot magyar vircsaft zárja. A gálában a Karlin Színház sztárjai mellett fellépett Kalocsai Zsuzsa, Fischl Mónika, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Dolhai Attila, Peller Károly, Szabó Dávid és Vadász Zsolt

A Budapesti Operettszínház zenekarát Makláry László vezényelte Prágában. A gála nagyszerű alkalom arra, hogy az Európai Zenés Színházi Unió első közös évadját értékeljék az alapítók: Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, Jurij Schwarzkopf, a szentpétervári, Razvan Ioan Dinca, a bukaresti Ion Dacian és Egon Kulhanek, a prágai Karlin Színház igazgatója, valamint Lőrinczy György, a Pentaton Koncertügynökség vezetője. 

A cseh fővárosban megvitatják a következő évad terveit, hogy mikor hol milyen fesztiválra vagy koprodukcióra kerül sor a 2009/2010-es szezonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.