Berlinale

Román film kapta az Arany Medvét

Calin Peter Netzer román rendező Pozitia Copilului (A gyermek fekvése) című filmje kapta a legjobb alkotásnak járó Arany Medvét, egy roma család kálváriáját feldolgozó bosnyák dráma, az Epizoda u zivotu beraca zeljeza (Epizód egy vasgyűjtő életéből) pedig a zsűri nagydíját, egy Ezüst Medvét a 63. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén szombaton.

2013.02.16 19:57MTI

Utóbbi film főszereplője megkapta a legjobb színésznek járó Ezüst Medvét, a bosnyák alkotás így duplázott. A filmben saját magát alakító Nazif Mujic azokat a napokat "éli újra", amikor azért harcolt, hogy felesége orvosi ellátásban részesüljön, miután magzata elhalt a méhében. 

A legjobb színésznőnek járó Ezüst Medvét Paulina García, a Gloria című chilei versenyfilm főszereplője kapta meg. A legjobb rendezésért járó Ezüst Medvét David Gordon Green amerikai rendező kapta Prince Avalanche című alkotásáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.