Berlinale

Kínai szuperprodukcióval kezdődött a fesztivál

Vong Kar-vaj kínai filmrendező A nagymester (The Grandmaster) című alkotásával megkezdődött csütörtök este a 63. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválja.

2013.02.07 20:50MTI

Bernd Neumann német kulturális államminiszter a fesztivált megnyitó beszédében kiemelte, hogy a Berlinale az idén is ráirányítja a figyelmet aktuális társadalmi, politikai kérdésekre. A német kormány nevében kinyilvánította szolidaritását Mali népével, az iráni kormányt pedig felszólította, hogy a házi őrizetben lévő Dzsafár Panahi Parde filmrendezőt engedjék elutazni Berlinbe új filmjének premierjére.
   
Az idei Berlinaléra 6812 alkotást neveztek be. A tíznapos fesztiválon 404 filmet mutatnak be. Az Arany Medvéért 19 alkotás vetélkedik. A nyitófilmet versenyen kívül mutatták be, mert rendezője a nagyjátékfilmes nemzetközi zsűri elnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.