2015-től látható a mozikban

Újabb Star Wars-filmeket tervez a Disney

Az újabb Star Wars-trilógiába nem tartozó, önálló Star Wars-filmeket is tervez a Disney filmstúdió.

2013.02.06 09:42MTI

Néhány hete kiderült, hogy George Lucas Star Wars univerzuma a Lucasfilmet megvásárló Disney jóvoltából tovább tágul: 2015-től látható a mozikban az újabb csillagháborús trilógia első darabja J. J. Abrms rendezésében. A Star Wars VII. részét hat éven belül követi további két epizód.
   
Bob Iger, a Walt Disney Co. vezetője azonban kedden a sorozat rajongói számára friss szenzációval állt elő: az új trilógiától független, de a Star Wars-eposzból építkező, önálló Star Wars-filmek fejlesztését is megkezdi a stúdió. "Meg tudom erősíteni, hogy néhány önálló (Star Wars-)filmen dolgozunk" - jelentette ki. Mint hozzáfűzte, az önálló filmek a "nagyszerű" Star Wars-karaktereken alapulnak, de nem részei a teljes űreposznak. Ennek ellenére ezeket a produkciókat is az új trilógia megjelenésének hatéves periódusában kívánják forgalmazni.
   
A Disney tavaly vásárolta fel a Star Wars univerzum filmes jogaival rendelkező Lucasfilmet több mint négymilliárd dollárért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.