"Nagyszerű színházi szakember"

Frie Leysen a Bécsi Ünnepi Hetek következő színházi programigazgatója

Frie Leysen nemzetközileg elismert belga fesztiváligazgató lesz a Bécsi Ünnepi Hetek következő színházi programigazgatója.

2012.08.17 14:14MTI

Frie Leysen többek között a brüsszeli Kunstenfestivaldesarts fesztivál alapítójaként és igazgatójaként szerzett elismerést a nemzetközi művészeti életben. 2012 őszén a Berlini Ünnepi Játékok Foreign Affairs elnevezésű fesztiváljának művészeti vezetője lesz.

A 61 éves Leysen 2014 és 2016 között lesz Marcus Hinterhäuser intendáns segítője a színházi programok megtervezésében és a nemzetközi színházi program felelőse - közölte a fesztivál. "Nagyszerű színházi szakember, rendkívül ismert a szakmában" - fogalmazott Hinterhäuser, hozzátéve, hogy ragyogó személyiségnek tartja Frie Leysent, akivel nagyszerűen tud majd együttműködni.

A minden évben májusban és júniusban megrendezett Bécsi Ünnepi Hetek az osztrák főváros legrangosabb, nemzetközi hírű fesztiválja. A jelenlegi intendáns, Luc Bondy szerződése 2013-ban jár le. Hinterhäusert tavaly nevezték ki utódául. A színházi programigazgatói feladatokat eredetileg Shermin Langhoff német rendező kapta volna, ő azonban magánéleti okok miatt visszamondta a megbízatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.