A Tenkes kapitánya című musicalt Oroszlán emlékére

Pintér Tamás kaszkadőrre emlékezik a Siklósi Várszínház

A közelmúltban elhunyt Pintér Tamás kaszkadőr, akciórendező, közismert nevén Oroszlán emlékének ajánlja a Siklósi Várszínház A Tenkes kapitánya című musical vasárnapi előadását.

2012.07.06 11:12MTI

A musical előtt néhány mondatban méltatják a márciusban, életének hetvenedik évében távozó művészt, valamint azt a két táncost, akiket súlyos betegség, illetve baleset miatt szintén a közelmúltban veszített el a nyári teátrum.

"A várszínház összetartó, jó közössége számára fontos, hogy megemlékezzen azokról, akik részesei voltak sikereinek, a közös munkának, de ma már nem lehetnek velünk" - mondta Balikó Tamás, a várszínházat működtető társaság ügyvezetője pénteken az MTI-nek.

Az ügyvezető, aki a musical rendezője is, kifejtette, hogy A Tenkes kapitánya akciójeleneteit kidolgozó Pintér Tamás Oroszlán halála mélyen megrázta a színházi és filmes szakmát. "Sokan szerették őt, sokak őszinte és mély barátsággal kötődtek hozzá" - jegyezte meg.

Pintér Tamás országosan nagy elismerést vívott ki magának. Mintegy négyszáz filmben közreműködött, színészgenerációk mozgás- és kaszkadőrmestere volt. Megalapította a Magyar Kaszkadőr Akadémiát, és betöltötte a Magyar Kaszkadőr Szövetség elnöki tisztét.

Balikó Tamás szólt arról, hogy A Tenkes kapitánya immár negyedik éve van műsoron Siklóson. A musical nagyon népszerű, eddig mintegy 15 ezren látták. Idén hét előadást terveznek, a főbb szerepekben Stohl András, Koncz Gábor, Gubás Gabi, Beleznay Endre, Szarvas József és Zsurzs Kati látható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.