Éles lőszerrel tüzeltek a biztonsági erők Taizban

Jemen: tovább gyilkolja a tüntetőket a karhatalom

A jemeni biztonsági erők éles lövedékkel lőttek az arab ország elnökének a távozását követelő tömegbe a déli Taiz városában vasárnap.

2011.05.30 06:53MTI

Kórházi források szerint legkevesebb négy ember életét vesztette, kilencvenen megsebesültek. Majd mintegy 200 másik tüntető is megsebesült miután a rendőrök könnygázt vetettek be a tömeg feloszlatására.
   
Eközben a főváros, Szanaa északi részén hét robbanás döreje volt hallható abban a negyedben, ahol az Ali Abdalláh Száleh elnökhöz hű erők, valamint a leghatalmasabb és számottevő katonai erővel - így nehézfegyverzettel is - rendelkező jemeni törzs, a Szadik al-Ahmar sejk vezette Hásíd fegyveresei napokon át ádáz harcot vívtak egymással, de szombaton fegyvernyugvásban egyeztek meg.
   
A robbanások eredete nem ismert, de utánuk automatafegyverekből leadott sorozatlövések hallatszottak.
   
Jemenben három hónapja tart a népfelkelés, amely mind vehemensebben követeli a 33 éve hatalmon lévő elnök lemondását. Az államfőtől elpártolt hadseregének egy része, és ellene fordultak a korábban vele szövetséges törzsek is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.