Küszöbön a polgárháború

Több milliárd dolláros kárt okozott a jemeni belpolitikai válság

Az arab-félszigeti ország ipari és kereskedelmi minisztere azt nyilatkozta: Jemennek eddig 4-5 milliárd dollár veszteséget okozott a hónapok óta tartó belpolitikai válság, amely immár polgárháborúval fenyeget.

2011.05.29 12:35MTI

A január óta tartó zavargások miatt az idei költségvetési hiány elérheti a hazai össztermék (GDP) 7 százalékát is az eredetileg tervezet 4 százalék helyett - mondta a miniszter.

A költségvetési bevételek mintegy 60 százalékát a kőolaj értékesítése adja. Ez a bevételi forrás most jócskán megcsappant, részben az olajlétesítmények, köztük a csővezetékek elleni támadások miatt.
   
Jemen a nyersolaj 32., és a cseppfolyósított földgáz (LNG) 16. legnagyobb exportálója a világon. Jemen az arab-félsziget legszegényebb országa, a lakosság mintegy 40 százaléka napi kevesebb mint két dollárból él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.