Mexikó északi részén

Mexikói bandaháború - újabb 11 halott

Otaez városában három embert, közöttük a hadsereg egyik tagját is halálos lövés érte a biztonsági erők akciójának a végrehajtása közben, amikor éppen egy épületet fésültek át.

2013.08.04 10:28MTI

Újabb 11 halottja van Mexikóban a kábítószer-kereskedő bandák között kirobbant háborúnak, amelyben a biztonsági erők is fegyvert használnak.

A hatóságok összesítése szerint szombaton 11-en haltak meg különféle összecsapásokban az ország északi részén található Tamaulipas, Durango és Sinaloa szövetségi államokban. Az Egyesült Államokkal határos térségben található Reynosa városában öten haltak meg és kilencen sebesültek meg a kábítószer-terjesztő bandák tagjai közötti lövöldözésekben. Otaez városában három embert, közöttük a hadsereg egyik tagját is halálos lövés érte a biztonsági erők akciójának a végrehajtása közben, amikor éppen egy épületet fésültek át.

Becslések szerint eddig mintegy hetvenezren haltak meg a mexikói kábítószer-kereskedő bandák közötti háborúban - emelték ki jelentéseikben a hírügynökségek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.