Uralkodó osztály

Harcost rejtő 1400 éves sírt fedeztek fel Mexikóban

Egy harcos maradványait rejtő 1400 éves sírt fedeztek fel mexikói régészek az ország középső részén.

2013.08.02 03:29MTI
oem.com.mx

A lefejezett holttest mellett gazdag leletre bukkantak a tudósok. Többek között zöld kőből készült fülbevalókat és nyakláncot, valamint több vázát találtak a Mexikóvárostól délre, Morelos szövetségi állam Tlayacapan városának közelében lévő ásatáson - közölte a mexikói Nemzeti Történeti és Antropológiai Intézet (INAH).

"A sírban talált tárgyak minősége és a sír helyzete arra enged következtetni, hogy a holttest a tlayacapani társadalom uralkodó osztályának tagja volt" - mondta el Raúl Francisco González Quezada régész.

A sír közelében találtak egy ősi kemencét fazekakkal és tömjénes edényekkel. Az INAH közlése szerint a kemence nagyon jó állapotban maradt fenn, általa a tudósok a prekolumbiánus idők kerámiakészítéséről szerezhetnek új információkat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.