Orvtámadás

Megölték a mexikói haditengerészet egyik parancsnokát

Az eset helyi idő szerint vasárnap történt a nyugat-mexikói Michoacan államban, ahol az utóbbi időben a drogbandák harca miatt erősen romlott a biztonsági helyzet.

2013.07.29 08:44MTI

Ismeretlen fegyveres orvtámadásában meghalt a mexikói haditengerészet egyik magas rangú parancsnoka, Carlos Miguel Salazar altengernagy.

A helyi média szerint a bűneset helyi idő szerint vasárnap történt a nyugat-mexikói Michoacan államban, ahol az utóbbi időben a drogbandák harca miatt erősen romlott a biztonsági helyzet. Salazar altengernagy és kísérete Mexikóvárosból tartott Jaliscóba. Egy, a fuvarozók által rendezett tüntetés miatt a katonai parancsnokot, a feleségét és az altengernagyot kísérő tisztet szállító gépkocsinak le kellett térnie az országútról egy mellékútra. Churintzio városánál ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak rá. A támadásban Salazar és a másik katonatiszt meghalt, az altengernagy felesége és sofőrje megsebesült.

Hírügynökségek szerint Salazar valószínűleg a legmagasabb rangú katonai parancsnok, akit megöltek Mexikóban azóta, hogy 2006-ban a kormány háborút hirdetett a drogkartellek ellen. A támadás indítéka egyelőre nem ismert. Michoacan államban a haditengerészet is bekapcsolódott a drogbandák elleni harcba, de nem olyan nagy létszámban, mint a szárazföldi erők vagy a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.