Óriási!

Megvan Mexikó legnagyobb farka

Mexikói régészek arra a feltételezésre jutottak, hogy a Coahuila állam északi sivatagos részén, a közelmúltban kiásott 50 darab csigolya egy egészben fennmaradt dinoszaurusz-farok.

2013.07.23 14:55ma.hu

A helyi Nemzeti Antropológiai és Történelmi Intézet nyilatkozata szerint: a farok mintegy 5 méter hosszú, és feltételezhetően egy hadroszauruszhoz vagy egy kacsacsőrű dinoszauruszhoz tartozott.

Mindenesetre ez az első teljes farokcsontozat, amit a közép-amerikai államban találtak.

A farok mellett a régészeknek sikerült a 72 millió évvel ezelőtt elpusztult, 12 méter hosszú őshüllő fél csontvázát napvilágra hozniuk. A Texas állam közelében fekvő ásatási területen a tudósok 20 nap alatt tárták fel a dinó maradványait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.