Egyiptomi fordulat

650 őrizetbe vett személy ügyében nyomoz az egyiptomi főügyész

Az egyiptomi biztonsági erők kedden 650 embert vettek őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy részt vettek az előző napi fegyveres incidensekben. A főügyész nyomozást rendelt el ügyükben.

Sokkoló képek Egyiptomból képgaléria

2013.07.09 21:45MTI
Sokkoló képek Egyiptomból, erős idegzetűeknek - katt a képre!

Hétfőn sokan tüntettek annál a laktanyánál, ahol Mohamed Murszi leváltott államfőt tartják fogva. Az elnöki köztársasági gárda tagjai a tüntetők közé lőttek, legalább 55 ember vesztette életét. A Murszit támogató Muzulmán Testvériség és a túlélők azt állítják, hogy békésen imádkoztak, nem provokálták a biztonsági erőket, ez utóbbiak mégis tüzet nyitottak rájuk. A katonai vezetők viszont azt állították, hogy "felfegyverzett terroristák" rohamozták meg a gárda székhelyét. A katonák szerint a fegyveres összecsapás során meghalt egy katonatiszt, 42 személy megsebesült.

Ennek az információnak az alapján kezdett vizsgálatot a főügyész. A MENA hivatalos hírügynökség szerint 650 embert őrizetbe is vettek, egyebek között gyilkossággal, gyilkossági kísérlettel, engedély nélküli fegyverviseléssel és robbanószerek birtoklásával gyanúsítják őket. Az ideiglenes egyiptomi kormányzat külön bírói bizottságot hozott létre az ügy kivizsgálására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.