Sosem lesz vége?

Újabb tüntetésekre szólít fel a Muzulmán Testvériség Egyiptomban

Murszi támogatói a hadsereget vádolták a tüntetők elleni támadással, a katonai vezetők viszont azt állították, hogy "felfegyverzett terroristák" rohamozták meg a gárda székhelyét.

Megrázó képek ide kattintva! képgaléria

2013.07.08 22:23MTI
További fotókért kattintson a képre! Fotó: MTI

Újabb országos tüntetésekre szólítottak fel a megbuktatott elnököt, Mohamed Murszit támogató Muzulmán Testvériség mozgalom és iszlamista szövetségesei hétfő este. A felhívást néhány órával azt követően tették közzé, hogy az elnöki Köztársasági Gárda tagjai a nap folyamán a mozgalom tüntetői közé lőttek annál a laktanyánál, ahol a leváltott államfőt tartják fogva.

A sortüzek következtében legkevesebb 51 ember vesztette életét. Murszi támogatói a hadsereget vádolták a tüntetők elleni támadással, a katonai vezetők viszont azt állították, hogy "felfegyverzett terroristák" rohamozták meg a gárda székhelyét. Az iszlamista mozgalom hétfő kora délután egy ízben már felkelésre buzdított, amit este sajtóértekezletén megismételt. A szervezet szóvivője a történtek után Egyiptom valamennyi állampolgárát, illetve az egyiptomi népet országos tiltakozó megmozdulásokra szólította fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.