Afganisztánból származott

Csaknem százkilós heroinfogás Szibériában

Száz kilogrammnyi heroint foglaltak le az orosz hatóságok Nyugat-Szibériában: ez az utóbbi évek egyik legnagyobb fogása Oroszországban, ahol a drogfogyasztás egyre növekszik.

2012.12.18 10:16MTI

Közel száz kilogrammnyi, Afganisztánból származó heroint koboztak el egy akció során, amely hétfőn ért véget Kemerovo térségében - idézte a Ria Novosztyi hírügynökség Viktor Ivanovot, a kábítószer-kereskedelem elleni orosz szövetségi szolgálat (FSZKN) igazgatóját. 

További részletek nem váltak ismertté. Moszkva újra meg újra elítéli az Afganisztánból kiinduló kábítószer-kereskedelem növekedését, és felrója az ott állomásozó nyugati haderőknek, hogy nem küzdenek hatékonyan e bajforrás ellen. A hozzávetőleg 143 milliós Oroszországban mintegy ötmillióan fogyasztanak rendszeresen kábítószert az FSZKN adatai szerint. A drogfogyasztás robbanásszerűen nőtt a Szovjetunió húsz évvel ezelőtti összeomlása óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.