Borzalmas kínok között múlt ki a két tengeri emlős

Kegyetlen: heroinnal végezték ki a delfineket az állatvédők

Borzalmas és lassú halállal múlt ki két Svájcban élő delfin, miután a feltételezések szerint két egykori idomár megmérgezte őket heroinnal.

2012.11.29 09:29ma.hu

Még tavaly történt a tragikus eset a svájci Lipperswilben lévő Connyland állatkertben, hogy két delfint egy hétvégi rave fesztivál után halva találtak a medence alján, ám most felmerült a gyanú, hogy két egykori alkalmazottjuk mérgezte meg a tengeri emlősöket. A boncolás eredményéből ugyanis az derült ki, hogy mindkét hím delfin szervezetében hatalmas mennyiségű heroinszármazék volt, a nyomozók pedig a két meg nem nevezett exgondozót gyanúsítják a szándékos gyilkossággal.<><> Az austriantimes.at című osztrák hírportál beszámolója szerint a tetteseket az motiválta, hogy mindenáron be akarták záratni az állatkert tengeri részlegét, amióta gondozóból egy szélsőséges állatvédő csoport aktivistáivá váltak. "A svájci állatvédelmi törvények a jövőben már nem teszik lehetővé, hogy ilyen fajt behozzunk, a nőstények pedig nyilván nem képesek a hímek nélkül szaporodni" - magyarázta Roby Gasser igazgató a feltételezett indokot. Azt is elmondta a park vezetője, hogy a drogot a kedvenc haleledelükbe keverve adták be a delfineknek, ami szintén a volt állatgondozók felé tereli a gyanút. "Csak ők tudhatták, mit szeretnek enni. Ezek az emberek teljesen megváltoztak a táborokban, most a német állatvédelmi szervezetekkel együtt dolgoznak" - fejtette ki Gasser. A kábítószer elnyomta a delfinek természetes ösztönét, amelynek köszönhetően ők a felszínre emelkednek a friss levegőért, ez okozta a pusztulásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.