Eddig csaknem 550 ember halálát okozta

Újra lecsapott a Bopha tájfun a Fülöp-szigetekre

Újra lecsapott a Fülöp-szigetekre a Bopha tájfun, amely eddig csaknem 550 ember halálát okozta a délkelet-ázsiai országban.

2012.12.09 08:09MTI

A trópusi vihar vasárnap az ország északi részén pusztított, heves esőzést hozva magával. A polgári védelem vezetője szerint hirtelen áradásokkal és földcsuszamlásokkal kell számolni a tájfun miatt. Hozzátette, a mélyebben fekvő területek várhatóan megint víz alá kerülnek.
   
A Bopha kedden elsősorban délen, Mindanao szigetén csapott le és okozott nagy pusztítást. Hivatalos közlések szerint eddig legkevesebb 548 halottja van a viharnak, 827 ember tűnt el. Csaknem 180 ezren még mindig szükségszállásokon vannak.
   
A polgári védelem feje megjegyezte, hogy a halottak magas száma délen  éberebbé tette az embereket északon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.