60 ezer embert menekítettek biztonságos helyre

Csaknem háromszáz halottja van már a Fülöp-szigetekre lecsapó tájfunnak

Több mint 280 halottja van már a Bopha tájfunnak a legfrissebb szerdai összesítések szerint a Fülöp-szigetekhez tartozó Mindanao-szigeten.

2012.12.05 13:53MTI

Egyedül egy kisebb faluban a tájfun legalább negyven ember halálát okozta. Az áldozatok megfulladtak, amikor a víztömeg valósággal elárasztott egy iskolát, amelyben a lakók menedéket kerestek.
   
A hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma tovább növekszik a tájfun sújtotta déli körzetekben. Több száz embert - köztük katonákat - a hatóságok eltűntnek nyilvánítottak, egész családok tűntek el.
   
Az országos meteorológiai szolgálat előzőleg azt jelentette, hogy a helybeliek által Pablo néven emlegetett tájfun keletről nyugatra tartva szeli át a Fülöp-szigeteket, és Palawan szigetén keresztül a Dél-kínai-tenger felé haladva csütörtökön hagyja el az országot. A tájfun azonban irányt váltott, északnyugatnak tart, és a középső Visayas régión - Bohol, Negros és Cebu szigetén - halad majd keresztül.
   
A hatóságok a tájfun érkezésére készülve 60 ezer embert menekítettek biztonságos helyre Mindanao keleti részén. A szélsőséges időjárás által érintett területeken több mint 150 repülőjáratot töröltek, az iskolákban pedig nem volt tanítás. A polgári védelem közölte, hogy több helyütt szünetel az áramellátás, a heves esőzések miatt pedig a mindanaói úthálózat egészén akadozik a forgalom.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.