54 ezer embert menekítettek biztonságos helyre

Negyvennél több halottja van a Fülöp-szigetekre lecsapó tájfunnak

Negyvennél többen meghaltak a Fülöp-szigetekhez tartozó Mindanao-szigeten az ott kedden lecsapó Bopha tájfun következtében.

2012.12.04 15:18MTI

Arturo Uy mindanaói kormányzó elmondta, hogy egy falut szinte teljesen elárasztott a közeli hegyen összegyűlt, majd onnan lezúduló csapadék, és ennek következtében legalább 43 helybeli és a mentésben részt vevő katona vesztette életét.
   
A hatóságok a tájfun érkezésére készülve 54 ezer embert menekítettek biztonságos helyre Mindanaón. Az országos meteorológiai szolgálat (Pagasa) jelentése szerint a Bopha keletről nyugatra tartva szeli át a Fülöp-szigeteket, és Palawan szigetén keresztül a Dél-kínai-tenger felé haladva csütörtökön hagyja majd el az országot.

RSOE EDIS


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.