Iszlámellenes film

Brazil bíróság az iszlámgyalázó videó levételére utasította a YouTube-ot

Egy brazil bíróság kedden betiltotta azt az iszlámellenes amatőr videót, amely világszerte tiltakozásokat váltott ki, egyúttal elrendelte, hogy a YouTube videomegosztó portál tíz napon belül távolítsa el internetes oldaláról a filmet.

2012.09.26 10:27MTI

A Sao Pauló-i állami bíróság néhány órával azután döntött így, hogy Dilma Rousseff brazil államfő az ENSZ-ben bírálta a nyugati országok "iszlámfóbiáját".

Sao Paulóban sok közel-keleti bevándorló él. Az ügyben egy brazíliai muzulmán szervezet indított pert a YouTube tulajdonosa, a Google ellen. A muszlim szervezet szerint a film megbotránkoztató, és sérti a vallásgyakorlás szabadságának alkotmányban rögzített jogát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.