Iszlámellenes film

Az iráni elnök elítélte a videót és az erőszakot is

A CNN amerikai hírtelevíziónak adott interjúban az iráni elnök elítélte a Mohamed prófétát kigúnyoló amatőr filmet, ugyanakkor mérsékletre intette a film ellen tiltakozókat.

2012.09.24 11:05MTI

"Elítéljük a szélsőségesség minden formáját" - mondta Mahmúd Ahmadinezsád helyi idő szerint vasárnap New Yorkban, ahol az ENSZ-közgyűlés rendes évi ülésszakán vesz részt.

"Alapvetően elítélünk minden olyan cselekedetet, amely provokatív, és sérti bárkinek a vallásos meggyőződését és érzéseit" - fogalmazott az iráni elnök. Hozzátette ugyanakkor, hogy a konfliktust "emberi légkörben" kell megoldani. Az elmúlt tíz napban tiltakozó megmozdulások voltak a film miatt szerte az iszlám világban; a tüntetések több helyütt erőszakba is torkolltak, mintegy kéttucatnyian életüket vesztették.

Az iráni elnök kifejtette az interjúban, hogy a próféta becsmérlésének "semmi köze a véleménynyilvánítás szabadságához", ellenkezőleg, az "a szabadság megsértése", sok országban pedig bűncselekmény. "Remélem, egyszer eljön a nap, amikor a politikusok nem próbálják megsérteni mások szentjeit" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.