Iszlámellenes film

Clinton toleranciát kért a muzulmánoktól

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter azzal a kéréssel fordult hétfőn a világ muzulmánjaihoz, hogy kerüljék az erőszakot és "méltósággal" tiltakozzanak az iszlámgyalázó film ellen, amely felháborodást és többször erőszakba torkolló tüntetéseket váltott ki világszerte.

2012.09.25 07:14MTI

Clinton az ENSZ-közgyűlés ülésszaka alkalmából tartózkodik New Yorkban. Férje, Bill Clinton volt amerikai elnök által alapított Clinton Global Initiative rendezvényén tartott előadást. Mint mondta, az Egyesült Államok mindig ki fog állni a békés tüntetés és a szólásszabadság jogáért még abban az esetben is, ha a szabadon kifejtett véleménnyel nem ért egyet. "Azonban a méltóság nem fér össze a bosszúból történő sértéssel, az erőszak pedig soha nem igazolható. A méltóság felelősségvállalásból és mindannyiunk emberiességének kiteljesítéséből születik meg. A sérelmek dédelgetése erőszakos tiltakozásokhoz vezet, amelyekből soha nem lesz magasabb életszínvonal, több állás, fejlődő társadalom" - jelentette ki a külügyminiszter.

Előadása után találkozott az afgán, az egyiptomi, a líbiai és a pakisztáni elnökkel.

Amikor Mohammed Magariffal, a líbiai parlament elnökével, ideiglenes államfővel beszélt, az eddiginél is több segítséget ajánlott föl hazája nevében Líbiának a milíciák önállóságának megszüntetéséhez, és hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok szilárd partnere marad az észak-afrikai országnak a szeptember 11-i bengázi támadás ellenére is, amelyben fegyveresek megtámadták az ottani amerikai konzulátust.

Magarif kifejezte részvétét Clintonnak a támadás miatt, amelyben meghalt Chris Stevens amerikai nagykövet és további három diplomata.

"Ami ezekkel az amerikai állampolgárokkal szeptember 11-én történt, teljesen távol áll attól, amit a líbiai emberek éreznek az amerikaiak iránt" - mondta Magarif.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.