Huszonöt munkást raboltak el a beduinok

Épek és egészségesek az Egyiptomban kiszabadult kínaiak

Kiszabadult az a 25 kínai munkás, akiket kedden ejtettek fogságba az egyiptomi El-Arisban.

2012.02.01 10:10MTI

A munkásokat 15 órás fogság után szerdán hajnali 3 óra körül szabadították ki. A beszámoló szerint kielégítő, jó állapotban vannak, nem bántották őket, nem vették el semmijüket.
   
A Kínából szabadságukról visszatérők buszát, amelyen egy cementgyárba tartottak, helyi beduinok állították le, és egy közeli sátorba vitték őket. Szabadon engedésükért cserébe azt követelték, hogy az egyiptomi hatóságok engedjék el öt hozzátartozójukat. A szóban forgó családtagokat azzal gyanúsítják, hogy 2004 és 2006 között a dél-sínai területen részt vettek olyan terrortámadásokban, amelyeknek több tucat áldozatuk volt.
   
Jelentések szerint az egyiptomi illetékesek a helyi beduin főnökökkel is felvették a kapcsolatot a tárgyalások sikere érdekében. A 25 munkás kiszabadításának konkrét körülményeiről nem szólnak a hírek.
   
A Sínai-félszigeten Hoszni Mubarak egyiptomi elnök bukását követően jelentősen megromlott a biztonsági helyzet. Fegyveresek legkevesebb tíz alkalommal robbantották fel az Izraelbe és Jordániába vezető gázvezetéket, tavaly megtámadták El-Aris város rendőrségét, aminek következtében több ember meghalt.
   
A kínai külügyminisztérium ezekben a napokban felhívta külföldön dolgozó vállalatainak és munkavállalóiknak a figyelmét a fokozott elővigyázatosságra, a biztonsági kockázatokra.
   
A kínai média beszámolt arról is, hogy kedden megérkezett Szudán fővárosába az a pekingi csoport, amely a déli országrészben még szombaton elrabolt 29 - útépítéseken dolgozó - kínai állampolgár kiszabadítását igyekszik elősegíteni. Az ügyben Pekingben a külügyminisztériumba hívatták Szudán ügyvivőjét és Kartúmot sürgős intézkedésre szólították fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.