Rokonaikat követelik az egyiptomiak

Kínaiakat raboltak el a beduinok

Egyiptomi beduinok elraboltak kedden 25 kínai munkást a Sínai-félszigeten, és így akarják kikényszeríteni letartóztatott rokonaik szabadon engedését.

2012.01.31 16:46MTI

Az elhurcolt munkások, technikusok és mérnökök egy, a félsziget közepén épült, a hadsereg birtokában lévő cementmű dolgozói. Munkába menet rabolták el őket.
   
A beduinok rokonait terrortámadásokkal kapcsolatban vették őrizetbe a hatóságok. A 2004 és 2006 közötti időszakban egy addig ismeretlen, szélsőséges iszlamista szervezet, az at-Tauhíd val-Dzsihád több vörös-tengeri fürdőhelyet (Sarm-es-Sejk, Taba, Dahab) is megrohamozott. A támadások miatt 130 ember vesztette életét.
   
Egyiptomi belbiztonsági források szerint már folynak a tárgyalások a kínai munkások kiszabadulása érdekében.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.