Gyilkosság

Tizenöt éves lányt vádol az ügyészség újszülöttje megölésével

Egy WC-csészében hozta világra gyermekét, majd megpróbálta az újszülöttet lenyomni a kagylóba.

2024.05.03 13:53MTI

Megölte újszülött gyermekét egy 15 éves lány idén januárban Pécsett, ezért vádat emeltek ellene - közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség.

Azt írták: a középiskolában tanuló és kollégiumban lakó lány korábbi párkapcsolatából lett terhes, állapotát azonban eltitkolta a környezete elől.

A vádlott 2024 január végén a kollégium mosdójában, egy WC-csészében hozta világra gyermekét, majd a WC-t lehúzta és megpróbálta az újszülöttet lenyomni a kagylóban - tették hozzá.

Az ügyészség kitért rá, hogy a lány a szülés miatt erősen vérzett, ezért szólt a szobatársának, aki értesítette az egyik nevelőt, ő hívta ki a mentőket, de az orvos már csak az újszülött halálát tudta megállapítani.

A fiatalkorú vádlott cselekménye alkalmas a 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására - mutatott rá a vádhatóság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.