Baleset

Robbanás a szentpétervári katonai akadémiánál

Az eset Oroszország második legnagyobb városában, a Jelzőhadtest iskolájánál történt.

2024.05.17 20:24ma.hu

A helyi média szerint legalább hét ember megsérült a szentpétervári Signal Corps katonai akadémián pénteken történt robbanásban.

A helyszínre a katasztrófavédelem munkatársai, köztük több mentőautó és egy tűzoltóautó érkezett. A közösségi médiában terjedő videókon több embert hordágyon evakuáltak.

A sérültek közül ketten súlyos állapotban vannak a helyi média szerint. Egy beteget az intenzív osztályra szállítottak.

Az incidens „nem terrorista jellegű” - mondta Alekszandr Beglov szentpétervári területi kormányzó egy közleményben, megjegyezve, hogy a védelmi minisztérium hatáskörébe tartozik az ügy.

A robbanás oka egy második világháborúból származó lőszer volt - közölte közleményében a leningrádi katonai körzet.

Az 1919-ben alapított iskola a legendás szovjet lovassági tisztről, Szemjon Budjonnyról kapta a nevét, és a város északi részén, a Tikhoretszk sugárúton található.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.