Időjárás

Visszavonták a heves zivatarok veszélye miatt kiadott másodfokú riasztásokat

A másodfokú riasztásokat pénteken kora este visszavonták.

2024.05.17 19:36MTI

Visszavonta a hevesebb zivatarok veszélye miatt kiadott másodfokú (narancs) riasztásokat a HungaroMet Nonprofit Zrt. péntek kora este.

Korábban Fejér és Pest vármegye egyes járásaira és Budapestre adtak ki másodfokú (narancs) riasztást hevesebb zivatarok veszélye miatt. A másodfokú riasztásokat pénteken kora este visszavonták.

Az MTI-hez eljuttatott előrejelzés szerint pénteken a kora esti, esti órákban továbbra is előfordulhatnak zivatarok, néhol még heves zivatarok is, legnagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon, a Duna-Tisza közén, délkeleten a Tisza mentén.

A zivatarok környezetében előfordulhat jégeső, és viharos, óránkénti 60-80 kilométeres szél. A heves zivatarokhoz nagyobb méretű, 3 centiméternél nagyobb jég, erősen viharos, óránkénti 80-90 kilométeres sebességet meghaladó széllökés, esetleg felhőszakadás is társulhat. Zivatarok - fokozatosan gyengülve - az ország keleti, északkeleti részein az éjszakai órákban is lehetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.