Az eset felhasználók millióit érinti

Komolyan veszi a Microsoft a Windows 7 "fekete képernyő halált"

A Microsoft vizsgálatot indított a felhasználók millióit érintő Windows 7 operációs rendszeren tapasztalt úgynevezett "fekete képernyő halál" okainak kiderítésére.

2009.12.01 18:41MTI

A szoftvercég szerint a teljesen feketére váltó képernyő a rendszerbe való bejelentkezés után jelenik meg, az eddigi visszajelzések szerint a hibát a november 25-én kiadott biztonsági frissítés okozhatja - olvasható a BBC hírportálján. A Prevx szoftvergyártó - amely már talált egy megoldást a hiba kijavítására - elmondta, hogy a fekete képernyő a felhasználók millióit érintheti, és úgy tűnik, hogy nem csak a Windows 7, hanem az XP és a Vista rendszereket futtató gépeket is érintheti.

"A felhasználók legrosszabb esetben a Windows újratelepítésével oldhatják meg a problémát" - írta blogjában David Kennerley, a Prevx munkatársa, hozzátéve, hogy megoldásukkal remélhetőleg elkerülhető az operációs rendszer újratelepítése. A fekete képernyő az eddigi tapasztalatok szerint legalább 10 különböző esetben jelenhet meg. Ha a hiba a Windows frissítése,vagy valamely rosszindulatú szoftver kiszűrésére írt program telepítése után jelentkezett, a frissítés vagy a biztonsági szoftver eltávolítása általában a hibát is megszünteti - magyarázta a szakember.

A Microsoft azt tanácsolja, hogy aki tapasztalja a hibát forduljon a vevőszolgálatukhoz. A fekete halál a Windows 95 megjelenése óta, már a rendszer hivatalos bemutatóján is tapasztalt kékhalál beceneve. A kék képernyő csak az operációs rendszer újraindításával orvosolható, miközben a felhasználó elveszt minden mentetlen munkát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.